5-има известни кулинари готвиха с ученици и учители
С голямо и весело готвене 60 ученици от цяла България и техните учители отбелязаха Международния ден на готвача заедно с именити кулинари вчера в рамките на програмата „Нестле за по-здрави деца“.
В кулинарната МЕТРО Академия шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Андре Токев, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велев демонстрираха ролята и значението на балансираното и разнообразно хранене пред учениците от началните класове.
Те получиха важни съвети за всяка хранителна група и приготвиха интересни рецепти с малко помощ от популярните готвачи. От тях научиха и че храната може да бъде не само вкусна, но също така много полезна и лесно приготвена.
Техните преподаватели също се включиха активно в готварския празник - учителите получиха важна информация за различните видове храни, както и възможността да почерпят опит от едни от най-доказалите се специалисти в сферата на храните.
„Полезната храна може да бъде вкусна и това е нещото, на което искам да науча децата. Готвенето е истинско приключение, а по-вкусна от домашно приготвената храна няма. Радвам се, че днес имах възможността да докажа именно това!“ сподели шеф Виктор Ангелов.
„Всичко започва от децата, а какъв по-добър начин да им покажем ролята на хранителните групи в балансираното хранене, от това да им позволим сами да си приготвят лесни и забавни храни, както и да ги споделят с най-близките си!“, сподели шеф Жоро Иванов, президент на Евро-Ток България.
„Нестле за по-здрави деца“ стартира с началото на учебната година и в нея вече са се включили над 100 училища и 10 000 ученици от страната. Записванията продължават до края на първия срок.
Повече информация и пълния списък с училища, участващи в програмата, можете да откриете тук.
Калцият може да бъде въведен в тялото не само с млечни, а и с растителни продукти.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари